logo medisch pedicure castricum

Behandelingen

Medisch Pedicure

Na het behalen van mijn diploma Basispedicure ben ik in het voorjaar van 2017 geslaagd voor het diploma Medisch Pedicure. Naast de onderstaande specialistische behandelingen bied ik ook cosmetische voetbehandelingen aan, zoals bijvoorbeeld lakgel. Medisch Pedicure Castricum is aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet.

 
medisch pedicure castricum

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelregulatie

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Klantenstop

Momenteel neemt Medisch Pedicure Castricum helaas geen nieuwe klanten aan.